Faktaa



Sijainti
Kuolemanpaikka sijaitsee Noitalammen tien varressa viimeisenä tiluksena. Sitä ennen ohikulkija ajaa mm. päähiekkatien, Viimatien, varrella olevan rastastuskoulun sekä samaisen Noitalammen tiellä sijaistevan lypsykarjatilan ohitse. Toki paikallisten hiekkateiden varsilta löytyy muitakin taloja - teitä pitkin pääsee myös naapuripitäjiin.
Itse kirkonkylälle matkaa Kuolemanpaikalta tulee n. 8 km. Tarvittavat palvelut löytyvät sieltä: huoltoasema, kaksi ruokakauppaa, r-kioski, maatalousmyymälä, kukkakaupat ja pari kappaletta paikallisia kuppiloita. Lähimpään kaupunkiin täytyy ajella puolisen tuntia, mutta sieltä löytyy palveluita jo paljon suuremmassa mittakaavassa. Ratsastuskoululle, jossa maneesi ja kenttä ovat korvausta vastaan käyettävissä, matkaa tulee kaksi kilometriä. Paikalliselle raviradalle, joka puolestaan on toisessa suunnassa, matkaa tulee kolmisen kilometriä. Ravirata kuuluu kunnalle, joka sen kunnossapidosta myös huolehtii; kuitenkin uutinen aktiivikäytöstä sai päättäjät hyville mielille ja kunta lupasi jopa sponsoroida järjestettäviä ravikilpailuja.

Tila
Itse tilukset havisevat historiaa. Vanhasta kivinavetasta, joka on 1800-luvun loppupuolla rakennettu, remontoitu talli on pieni ja sitäkin kodikkaampi. Vaikka navetan muuttaminen hevosille sopivaksi vaatikin aikaa ja rahaa, se on viimeisen päälle tehty ammattilaisten toimesta. Vanha kivilattia piikattiin kahdelta puolelta osittain auki, että karsinoinen korkeus saatiin vastaamaan lain vaatimia mittoja. Suurin osa vesiputkista jouduttiin uusimaan ja joitakin perustuksia lujittamaan, sillä viimeinen korjaus oli 20 vuoden takaa. Seinät ja katto kalkittiin valkoisiksi. Suurin osa ovista muutettiin toimivimmiksi. Vanhasta maitohuoneesta remontoitiin satulahuone ja toimistotilat. Karsinat rakennettiin pintakäsitellystä koivusta ja suojatuista metallielementeistä. Karsinoihin asennettiin liukuovet, juomakupit ja kiinteät ruoka-astiat. Seinien päälle laitettiin kalterit, mistä aikuisen hevosen turvat eivät mahdu läpi. Ovien kohdat jätettiin kuitenkin avonaisiksi. Varsinaiseen talliin kunnostettiin vanha ilmanvaihtosysteemi. Talvisin ei erillistä lämmitystä ole - vain sen verran, että putket pysyvät sulina. Kesäisin talli pysyy viileänä kiviseinien ansiosta. 
Varsinaista työntekoa ja sen helpottamista pyrittiin tallissa ajattelemaan. Laudoitetulle alustalle saa suoraan toisen tallin ovesta nostettua ison heinäpaalin, josta heinä on helppo ottaa. Kottikärryjä löytyy erikokoisia, lantala on lähellä ja kuivikkeena käytetyt kutteri ja turve ovat lämpimässä varastossa isoissa siiloissa. Ne eivät talvellakaan jäädy ja tarpeen tullen niitä pääsee traktorilla möyhimään. Satulahuoneesta löytyy muut ruuat omissa säilytyslaatikoissaan sekä liitutaululta ruokintaohjeet. Itse satulahuoneessa on aina väh. + 16 lämmintä, kun taas erillisessä kuivaushuoneessa, mistä löytyy mm. pesukoneet ja kuivaustelineet, lämpötila pyritään pitämään aina + 22 asteessa. Toimistosta löytyy oma läppäri, sekä lukitut kaapit tärkeille papereille. Silti, tallin ovet lukitaan aina yöksi.
Tallista löytyy myös heinävintti, missä säilytetään seuraavan kahden kk heinäpaalit. Paaleihin pääsee käsiksi traktorilla. Vintiltä löytyy myös kaikenlaisia aarteita, mm. vanhojen työhevosten varusteita. Tallissa on tamma ja oripuoli erikseen. 

Pihapiiriin kuuluu myös varastohalli ja aitta. Varastohalli on lämmitetty ja kuivikkeiden lisäksi sieltä löytyy mm. kärryjä ja olkipaaleja.
Aitasta yksi osa on ns. nukkuma-aitta, kesäisin. Kahden muun oven takaa sensijaan paljastuu kaikenlaisia yllätyksiä. Ne toimivatkin lähes ja ainoastaan varastotiloina.
Päärakennus on rakennettu v. 2015 vanhan päärakennuksen paikalle. Kaksi kerroksinen n. 120 neliöinen talo on kuitenkin ajan henkeen sopivaksi rakennettu ja sulautuu täydellisesti muihin rakennuksiin. Tarhoja löytyy 5 kappaletta. Ne ovat hiekkapohjaisia ja hyvin salaojitettuja. Aitoina toimivat valkoiset puulankut. Tarhat ovat tilavat ja niissä pyritään mahdollisuuksien pitämään niin paljon hevosia yhdessä, kuin niiden laumasielunelämä sallii. Laitumet ovat vähän matkan päässä, n. 600 metrin. 
Kuolemanpaikka tekee yhteistyötä lähitilojen kanssa. Oljet, kaurat, kuivat heinät ja esikuivatut säilöheinät ostetaan suoraan viljelijöiltä kotiinkuljetuksella. 

Maastot ovat monipuoliset ja reittejä löytyy monia, niin kärryille, kuin ratsaillekin. Mäkiset maastot, hiekka- ja soramontut, suuret metsät, pitkät ja hiljaiset tiet, vesistöt ja monet mut vaihtoehdot luovat uskomattoman hyvät ja rauhallisen puitteet treenata kaikenlaisia hevosia. 

Henkilöstö
Tilukset omistaa nuori ja komea mies, Strife, 24 vuotias, jonka taustat ovat monella hiukan peitossa. Alunperin hän on E-Pohjanmaalta kotoisin, käynyt tässä välissä ulkomailla. Nuorukainen on kuitenkin mukava ja ystävällinen persoona, joka ei jätä ketään kylmäksi, ei negatiivisessa, kuin positiivisessa mielessäkään. Ketään vakituista seurustelukumppania ei miehellä ole tällä hetkellä.
Tallinsa lisäksi Strife tekee töitä läheisellä lypsykarjatilalla renkipoikana. 
Hevosia Strife käsittelee vakaalla ammattitaidolla. Hän tulee luontevasti toimeen hevosten kanssa ja on tottunut hieman hankalempiin tapauksiin.

Tallilla törmää Strifen lisäksi toki myös muihin henkilöihin. Kengittämisestä vastaa tunnettu kegitysseppä Mira. Eläinlääkärinä vakituisena kunnalla työskentelevä Aleksi on erikoistunut suureläimiin ja hoitaa mielellään hevosia. Myös mm. raspaukset onnistuvat hänen kauttaan. Muita kunnaneläinlääkereitä, jotka hevosia suostuvat hoitamaan ovat Liisa ja Rita. Ravihevosten kanssa Strifeä käy opastamassa vanhanliiton hevosmies ja edellä mainitun hyvä ystävä, Matias. Satunnaisesti tallilla käy myös aloittelevia hoitajatyttöjä hevosia rapsuttelemassa. Tallilla saattaa törmätä myös naapuritilan emäntään, joka käy silloin tällöin hevosia ratsuttamassa.


Muuta
Kuolemanpaikka on talli, joka majoittaa vain ja ainoastaan omistajansa hevosia. Edes yksityisiä ei ole mahdollisuutta tuoda talliin

 

 

    Kuolemanpaikka on virtuaalinen talli ja kaikki sen tapahtumat, henkilöt, tms. ovat mielikuvituksen tuotetta.
    Kuolemanpaikan © kuuluvat Strifelle (2015-2016), ellei toisin mainita.
    Sivutilan tarjoaa altervista.org
     Kopiominen kielletty! Halutessasi voit ottaa yhteyttä Strifeen (striferafi(at)gmail.com